Coquelicots four _edited.jpg

Oven ka beureuman  mariem  tina beusi

Éta diwangun sakitar 1793 pikeun ngabakar kapal musuh. Dina waktos éta, kastil milik  kamentrian  Perang sareng kagungan garnisun 60 prajurit. Maka diperyogikeun sajumlah ageung tanaga gawé sareng sababaraha jam manaskeun pikeun balna siap dianggo.

- Antara 2 dugi 5 jam pikeun ngahontal bal beureum céri.

 

- Oven kedah manaskeun dugi ka derajat 900. Opat à rougir les boulets du château ngan ukur hiji-hijina di Brittany anu janten bénténg, anu sanésna contona di  Amérika (Fort-Jefferson, USA, Fort-marion di Florida) Aya anu sanés sapanjang basisir Breton, dina titik Erquy, ogé dina titik Roseliers di St Brieuc.

 

Oven anu matak hégar ieu dianggo sakedik saprak janten operasional, aranjeunna kedah dipanaskeun sacara teras-terasan.

 

Kusabab épisién pisan, aranjeunna ngajaga kaayaan konservasi anu saé pisan.

fort_la_latte_four_a_rougir_et_parterre_à_nu_hiver_janvier_2017.JPG
four à rougir les boulets de fer roche goyon fort la latte chateau forteresse